Over mij


Mijn naam is Nora Hermans en ik vind krabben heel leuk. Ze lopen op een grappige manier, zijwaarts, sommige soort zijn heel mooi gekleurd en je vind ze over de hele wereld.
Tijdens het zeevissen heb ik al meerdere keren krab gevangen, de noordzeekrab, de strandkrab en de bij vissers totaal niet geliefde wolhandkrab.

Hoewel er bijna 40 krabsoorten in Nederland en haar kustwateren voor komen zijn er slechts enkele soorten die algemeen te vinden zijn. Veel van deze soorten zul je zelf niet snel zien, ze zijn niet namelijk niet allemaal aangetroffen op land/strand. Veel krabben lijken op het eerste gezicht ook veel op elkaar waardoor het nog moeilijker wordt om ze te zien.
Door menselijk toedoen leven er nu ook een aantal uitheemse soorten zoals de blauwe krab. Van de meeste van deze soorten is het niet bekend dat zij zich in Nederland kunnen voortplanten.

Als je een aquarium hebt kan je ook een aantal soorten krab houden die goed kunnen samenleven met vissen. Je kan dan elke dag kijken naar deze mooie dieren.
Niet alle soorten kan je thuis houden maar ook daar heb ik wat informatie over geschreven.

Ten slotte moet ik ook zeggen dat krab lekker is om te eten! Ik zal proberen om ook een aantal goede recepten te geven.
Overigens hoewel krabsalade erg lekker is zit er vaak helemaal geen krab in! Wist je dat al?

Groeten,
Nora