Wat is Chatka krab?


Als u denkt dat chatka krab een nieuwe krabsoort is waar u nog nooit van gehoord heeft dan heeft u het mis.
Chatka is een merknaam welke al sinds 1937 bestaat en het bedrijf maakt producten op basis van de Koningskrab uit Kamchatka. Het bedrijf is gevestigd te Heppignies in België.
De producten zijn erg gevarieerd zo zijn er verse producten als King crab spread, een soort salade. Deze spread is ook met andere hoofdingredienten verkrijgbaar zoals zalm, tonijn en kip. Maar er zijn ook volledige maaltijdsalades met garnalen of Paëlla.

Chatka Krab uit blik

chatka krab in blik

chatka krab in blik

Er zijn ook lang houdbare producten welke ingeblikt zijn. Het meest opvallende is de grote hoeveel keuze in Koningskrab blikken die er zijn. Zo zijn er blikjes met 100% ‘lichaamsvlees’ maar ook verschillende gradaties in de hoeveelheid vlees uit de scharen hierbij zit. Dit komt voornamelijk omdat deze twee soorten vlees heel verschillende smaken en je kan dan zelf bepalen hoe de smaak zal zijn.

Als laatste zijn er de ingevroren producten zoals hele garnalen maar dus ook hele Koningskrabben. Gezien de prijs van deze krabsoort kan je ook een halve of alleen de poten nemen.

Zo zie je maar weer dat je altijd wat nieuws kan leren, wanneer iemand vraagt wat een Chatka krab is dan weet je nu wat het is.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *